четвртак, 10. новембар 2016.

Moji omiljeni Vlogovi

         Iako postoji puno vlogova vezanih za orhideje na internetu, želeo bih da sa vama podelim neke od mojih omiljenih, bar one koji se izdvajaju. Koliko mi god bilo privlačno vlogovanje, uvek sam sebe smatrao pre za blogera, zašto sam i napravio odvojeni blog o svjim orhidejama. Svi su na engleskom jeziku mada uvek vredi uživati u snimcima predivnih orhideja.

1. My Green Pets


-link-      https://www.youtube.com/channel/UCGvlHmG1v0GN0VCML7IwGdg/videos

         Vlog karakteriše pre svega autorova ljubav prema prirodi uopšte, što se retko sreće. Obično su snimci drugih striktno vezani za određenu temu ili biljku, dok autor ovog vloga često skreće pažnju na druge "sitnice" koje se dešavaju oko njega.
         Zvezde kolekcije su pre svega ogromna Vanda Pachara Delight kojoj je prosveceno dosta videa, kao i Bulbophyllum medusae sa neverovatnim cvetovima.
         Iako nije rečeno gde autor živi, prema snimcima zaključujem da je u pitanju hladnija klima SAD-a, tako da se saveti iz videa mogu koristiti i za uzgoj kod nas.


2. Love of Orchids & Gardening
-link-     https://www.youtube.com/channel/UCbwcb4E0sff-3bUJzLX6mtA/videos

       Pre svega, vlog je specijalan zato što autor ima veoma odrasle biljke, što je inače retko. Iako i sam kaže da kada biljke porastu u velike primerke to predstavlja problem, mislim da je predivno videti kako izgledaju.
       Većina biljaka u ovoj kolekciji su Masdevalia-e. Pored njih ima nekoliko odraslih Dendrobium-a, koji se mogu nabaviti i kod nas pa možemo da vidimo šta da očekujemo ukoliko im damo dobru negu.
Нема коментара:

Постави коментар